Zinedine Zidane a fost unul dintre cei mai mari fotbalisti din istorie. El s-a confesat presei franceze despre modul in care a iesit din scena. O iesire deloc triumfala, dupa capul in piept aplicat fundasului italian Marco Materazzi in finala Campionatului Mondial din 2006. "Am fost provocat, mama era in spital, dar asta nu e o scuza. Cand am intrat in vestiar, dupa meci, parca am intrat intr-un vid", a povestit Zidane.

Francezul a trecut la un alt subiect - perioada in care a activat la Juventus. "Dopajul este un lucru rau, dar cand jucam la Juventus ni se administra creatina, medicament ce era interzis in Franta, dar permis in Italia. Nu cred ca a fost periculos", a spus Zidane, care il incurajeaza pe Lance Armstrong sa revina in ciclism. "Daca vrea sa se intoarca, noi trebuie sa il acceptam".

Creatina a fost descoperita in 1832 de un cercetator francez si este recomandata indeosebi persoanelor care doresc sa obtina cat mai repede o musculatura consistenta (in asociere cu un supliment de proteine) si puternica, rezistenta de lunga durata si recuperare rapida dupa antrenamente. Actioneaza pozitiv si in cazul persoanelor expuse unor eforturi fizice intense si stresului.