Sosit pe Bega in urma cu un an si jumatate de la Mlada Boleslav, Dusan Uhrin Jr si-a format in Liga 1 imaginea unui profesionist desavarsit, un antrenor elegant care nu vorbeste prea mult si care are mentalitatea unui om venit din fotbalul mare. Vestea demiterii sale, in cursul zilei de marti, a surprins, mai ales ca Timisoara este una dintre cele mai in forma formatii din Liga 1(se afla pe locul 3 cu 29 de puncte, iar fara penalizarea de 6 puncte primita de la FRF in scandalul palmareslui ar fi fost la egalitate cu Dinamo). O singura intrebare ramane in mintea microbistului roman: care este de fapt dedesubtul demiterii lui Uhrin?

Cu Uhrin Jr pe banca tehnica, Timisoara nu a avut nicio infrangere sezonul trecut de Liga 1 in fata granzilor Steaua (au luat patru puncte), Dinamo (au facut doua remize), Rapid (o victorie si un egal) si CFR Cluj (patru puncte).

In actuala stagiune, echipa de pe Dan Paltinisanu a invins pe Rapid cu un om mai putin pe teren, scor 1-0, a dispus de campioana CFR Cluj cu 2-1 si a bifat egaluri cu Unirea, la Urziceni, si cu Steaua, in Ghencea. Singura infrangere in fara numelor mari s-a consemnat in meciul cu Dinamo, 3-0 chiar pe Bega.

"Nu am remuscari pentru ca am fost la meci, e numai un pretext. Nu am primit alte oferte. Este o problema complexa, in principal un dezacord cu domnul Iancu. Desi nu s-a semnat inca nimic, voi parasi echipa in proportie de 99 la suta", a declarat Urhrin, citat de Mediafax.

De mentionat este faptul ca tehnicianul a fost luni seara in Ghencea, acolo unde a vizionat din loja lui Ioan Becali partida Steaua - Unirea Urziceni. Acesta ar fi principalul pretext al demiterii misterioase. Pe langa acest lucru, patronul Iancu trebuie sa dea primele pentru obiectiv, iar referatul fiecarui jucator trebuie realizat de antrenor. Cum banii au inceput sa devina o problema, finantatorul a gasit de cuviinta ca este mai bine sa-l inlature pe Uhrin Jr. Va fi interesant de vazut cum vor decurge lucrurile, stiut fiind faptul ca cehul nu are nicio intentie sa paraseasca pe Timisoara.

Cu sau fara palmares, cu trei sau patru culori pe stema si pe echipament, FC Timisoara este una dintre candidatele la castigarea titlului de campioana a Romaniei, iar debarcarea lui Uhrin Jr este una cel putin ciudata.

Ce a urmarit de fapt Marian Iancu?