Cea de-a patra editie a Premiilor Ioan Chirila se apropie de final, iar festivitatea de premiere va avea loc miercuri, 26 noiembrie, ora 20:00, la Phoenicia Grand Hotel. Juriul, format din personalitati marcante ale culturii si gazetariei romanesti, a deliberat. Astfel, fiecare nominalizat care si-a depus dosarul a fost notat, conform regulamentului, cu note de la 1 la 10, cate una din partea fiecarui membru. Notele sunt secrete, dar emotiile vor lua sfarsit miercuri, odata cu anuntarea castigatorilor.

In cadrul festivitatii de premiere va fi anuntat si castigatorul din cadrul competiei pentru Talentul anului. Concursul, adresat tinerilor care isi doresc sa devina jurnalisti sportivi, a trezit interesul autorilor amatori si in acest an. Peste 100 de pasionati ai sportului au trimis articole pentru a-si dovedi talentul. Castigatorul va beneficia de un contract de colaborare cu un mare cotidian central, timp de trei luni, avand oportunitatea de a incepe o cariera de ziarist sportiv. Cel clasat pe locul al doilea, va avea ocazia sa lucreze in redactia Sport a Hotnews.ro.

Fotografia saptamanii, un alt concurs din cadrul Premiilor Ioan Chirila adresat nonprofesionistilor, a ajuns de asemenea la final. Dintre cele 6 imagini finaliste "Cat e scorul" a fost desemnata Fotografia saptamanii. Gelu Magherusan, autorul acesteia, va intra in posesia unui Nikon D60 oferit de Nikon Romania, cat si a unui pachet de accesorii din partea F64 Studio.

De asemenea, atat castigatorul cat si ceilalti finalisti vor fi invitati la festivitatea de decernare a Premiilor Ioan Chirila unde vor avea ocazia de a cunoaste si de a interactiona cu elita gazetarilor sportivi.

Premiile Ioan Chirila se afla la cea de-a patra editie si sunt acordate anual, de catre Fundatia ArtEst, celor mai buni jurnalisti de sport din Romania, in memoria celui mai mare gazetar şi scriitor de specialitate pe care l-a avut tara noastra.

Anul acesta castigatorul Marelui Premiu va primi suma de 3.000 de euro, in timp ce la restul categoriilor premiile vor fi de cate 1.000 de euro fiecare. Si la aceasta editie Premiile Ioan Chirila s-au bucurat de sprijinul Mobexpert.