"Meciuri inutile" crede Mircea Lucescu despre meciurile amicale jucate de nationale in aceasta perioada. Antrenorul lui Sahtior ii transmite selectionerului Piturca ca in loc sa faca obisnuitele convocari, mai bine profita de meciul cu Georgia sa vada jucatori noi cum se comporta la nationala.

”Sunt convins ca fotbalistii nu vor fi la fel de montati la nationala pentru acest amical. Cred ca mai bine erau chemati jucatori noi care au dovedit ca sunt capabili sa fie la nationala. Eu am vineri meci, iar luni si marti mi-au chemat jucatorii la nationale pentru meciuri care nu se justifica cu nimic. Unele nationale au renuntat la acest meci amical", a spus Lucescu la Telesport.

Mai mult, Lucescu ar fi vrut ca Razvan Rat sa nu faca deplasarea Donetsk-Bucuresti si retur, mai ales ca urmatorul meci al lui Sahtior este vineri. "Am vorbit cu Ionut Lupescu, am cerut sa vorbeasca si cu Piturca. Rugamintea mea era sa fie lasat Rat la club pentru ca deplasarea de la Donetsk la Bucuresti si intoarcerea sunt foarte grele".

"Nationala are deja un antrenor, acesta are sprijinul Federatiei si al jucatorilor. Nu se pune problema sa vin la nationala. Eu stiu ce inseamna sa fii antrenorul echipei nationale, cat de dificil e sa aduci jucatori si sa-i faci sa isi arate valoarea. Daca vom reusi sa punem la punct stadionul, meritam o finala de Cupă UEFA”, a subliniat Lucescu.