Alexandru Tudor a fost delegat sa arbitreze derbiul etapei in Liga 1, Rapid - Steaua. Astfel, Tudor a inceput saptamana arbitrand Barcelona pe Nou Camp in Liga Campionilor si o incheie in Giulesti, la marele derbi dintre Rapid si Steaua.

"Un meci Rapid-Steaua poate fi o incercare, iar incercarea te intareste. Se spune ca arbitrul trebuie sa aiba atata curaj incat chiar daca ar pica cerul, el sa ramana drept. Eu imi doresc orice meci care sa ma faca sa cresc in experienta. Tot timpul ai emoţii, ele arata gradul de implicare, cu cat sunt mai mari, cu atat arata ca esti mai implicat", a spus Tudor inainte sa afle ca va arbitra in Giulesti, recunoscand ca dupa ce afla ca are de condus un astfel de meci isi inchide telefonul.

Tudor a mai condus la centru alte noua derbiuri dintre echipele bucurestene, patru dintre ele intre Rapid si Dinamo. Considerat cel mai bun arbitru roman la momentul actual, Tudor va avea o misiune grea in Giulesti la prima intalnire dintre cele doua echipe dupa "episodul bricheta" din sezonul trecut cand Alexandru Deaconu a oprit meciul, iar stelistii au castigat meciul la masa verde.

"Tudor va conduce meciul din Giulesti. Este unul dintre cei mai buni arbitri romani si sunt convins ca nu vor fi incidente. Nu se pune problema sa se mai repete incidentele de anul trecut", a spus presedintele CCA, Constantin la Telesport.