Trecand peste fatalismul lui Iuliu Muresan, care inainte de partida cu Bordeaux pronostica un 2-0 pentru CFR, iar dupa meci, terminat cu 2-1 pentru francezi, anunta apocaliptic ca drumul CFR-ului s-a terminat in Gruia, merita de tras cateva concluzii. E bine si la cald, numai sa avem capul pe umeri si sa nu trecem dintr-o extrema in alta asa cum facem noi romanii, de obicei. Daca nu, sa luam un calmant.

CFR nu si-a incheiat aventura europeana asa cum a clamat Iuliu Muresan. Mai sunt doua meciuri si mai sunt sase puncte in joc, iar cu aceasta atitudine, CFR ar putea sa distruga in 180 de minute ce a cladit in doi ani de zile. Toata presa lauda echipa din Gruia pentru profesionalismul de care a dat dovada si ar fi bine ca cei din Cluj sa ramana profesionisti pana la capat.

Inainte de startul competitiei, dardaiam cu totii sa nu luam cinci goluri pe Olimpico, iar Chelsea sa nu ne dea cu terenul in cap. Nimeni nu isi facea calcule inainte de aceasta competitie ca CFR ar putea sa faca macar un punct si, totusi, a facut patru. A spalat intr-un fel rusinea competitoarelor in Cupa UEFA.

S-au facut progrese remarcabile la o echipa ce si-a schimbat antrenorul principal inainte de meciul cu Roma. S-au vrut rezultate pe termen scurt si ele au fost obtinute. Sa nu uitam ca CFR a fost o echipa fara obiectiv inainte de a incepe grupa, abia dupa victoria de la Roma s-a realizat ca echipa poate spera la o primavara europeana, macar de pe locul 3. Iar de-atunci, CFR nu a mai reusit decat un punct.

Putin realism nu ar strica, inainte sa ne smulgem parul din cap si sa ajungem la calvitie prematur. CFR sta la ora actuala in 13 fotbalisti, desi are la dispozitie un lot de 27 de jucatori. Atunci cand rezervele au jucat in Cupa, CFR era sa fie eliminata de concitadina "U". Trombetta a scos maximum din si cu acesti 13 fotbalisti pe care i-a folosit obsesiv meci de meci. Altii mai buni nu a avut!

Daca sefii CFR-ului vor mai mult, la iarna si in vara viitoare vor fi niste perioade de transferuri. Sunt unii jucatori platiti la CFR degeaba, cum ar fi Emanuel Kone, Alcantara, Hirschfeld sau Prette si sunt unele posturi neacoperite.

Haideti sa ne reamintim ca "inscaunarea" lui Trombetta a sunat ca un provizorat. Nimeni nu credea ca pe italian il va prinde luna noiembrie ca principal pe banca CFR-ului. Si totusi, a reusit. Trombetta a revitalizat CFR-ul care nu mai juca nimic in mandatul lui Andone. Insa italianul nu este un antrenor de talie europeana. Si aceasta s-a vazut la antrenamentele oficiale sustinute de CFR inainte de meciurile din Liga.

Atmosfera era prea destinsa, jucatorii pareau ca sunt la o joaca, presiunea meciului nici nu se simtea. Ati vazut antrenamentul lui Chelsea sau al lui Bordeaux? Nu se auzea decat zgomotul pe care il facea mingea atunci cand era pasata.

Iar Iuliu Muresan ar trebui sa nu mai fie atat de melodramatic. CFR a facut cea mai buna reclama fotbalului romanesc.