Ca la nicio alta echipa romaneasca inaintea unui test important in Europa, antrenorul CFR-ului si cei mai importanti jucatori ai echipei, atacantul Kone si portarul Stancioiu, au marturisit ca tactica aleasa va fi una ofensiva. Chiar daca acest lucru i-ar "enerva" pe francezi, asa cum s-ar exprima de exemplu Victor Piturca. "Vrem sa atacam tot meciul", au spus clujenii.

Trebuie sa atacam tot meciul! Este si pentru prima oara in aceasta campanie europeana cand un meci al CFR-ului are o miza importanta, iar formatia din Gruia este favorita. De ce? CFR a fost la inceputul competitiei a patra echipa din grupa si nimeni nu ii dadea nicio sansa. La Roma, toata lumea a stat cu sufletul la gura ca echipa sa nu produca vreun dezastru pe Olimpico, insa a demonstrat contrariul, ca este o formatie matura si bine inchegata. Cu Chelsea, a fost testul de maturitate al echipei. Trombetta si ai sai au evidentiat ca CFR-ul se poate lupta de la egal la egal cu orice echipa. Intalnirile cu Bordeaux au transformat-o insa pe CFR din outsider al grupei in echipa favorita la calificare in optimi iar daca pentru insuccesul din Franta, clujenii pot da vina pe ghinion, astazi sunt in fata unui nou test: cel de anduranta. Tehnicianul italian a folosit de la instalarea sa un "11" standard. Schimbarile in meci le-a facut foarte tarziu, iar jucatorii au resimtit oboseala acumulata. Trica si Didi vor lipsi marti seara, in schimb va aparea Dani.

Clujenii au fost joviali, francezii disciplinati. O singura remarca ar fi de facut: loturile celor doua echipe au afisat doua atitudini distincte la antrenamentele oficiale. CFR-istii au fost joviali, se amuzau din orice, erau deconectati, nu comentau la exercitiile trasate de Trombetta, dar nu aratau ca resimt presiunea mizei partidei de astazi. In schimb, francezii au fost foarte disciplinati, jucatorii vorbeau aproape in soapta, rar s-au manifestat, doar atunci cand unuia dintre coechipieri ii iesea o executie frumoasa. Blanc a lucrat cot la cot cu jucatorii sai si parea ca domina grupul, in timp ce Trombetta avea o atitudine prietenoasa cu jucatorii sai, uitandu-se amuzat la glumele care le faceau intre ei.

Calcule.

1. Daca CFR va castiga astazi iar Chelsea nu va pierde pe Olimpico, formatia din Gruia ia o optiune importanta in lupta pentru ocuparea locului 2, iar un egal cu AS Roma in etapa viitoare ar asigura in mare masura prezenta in optimile Ligii Campionilor, daca si Chelsea va pleca neinfranta din deplasarea de la Bordeaux. In cazul in care italienii vor castiga si ei marti, partida CFR - AS Roma devine decisiva pentru calificarea in primavara europeana, situatia in grupa complicandu-se foarte mult.

2. Daca CFR va termina la egalitate meciul cu Bordeaux sau il va pierde iar Roma se va impune in fata lui Chelsea, atunci jucatorii lui Trombetta sunt obligati sa castige meciul viitor cu AS Roma pentru a mai cel putin in Cupa UEFA.

CFR, formatie probabila:

Stancioiu - Tony, Cadu, De Sousa, Pereira - Dani, Muresan - Dubarbier, Peralta, Culio - Y. Kone

Clasament:

1. Chelsea 7p

2. CFR 4p

3. AS Roma 3p

4. Bordeaux 3p

Mai sunt de jucat:

4 noiembrie: CFR - Bordeaux

4 noiembrie: AS Roma - Chelsea

26 noiembrie: CFR - AS Roma

26 noiembrie: Bordeaux - Chelsea

9 decembrie: Chelsea - CFR

9 decembrie: AS Roma - Bordeaux