Cesare Prandelli a decis ca Mutu e pregatit fizic sa fie titular cu Siena lui Paul Codrea, dar jocul romanului a aratat contrariul. Mutu s-a zbatut mai mult de o ora pe teren, fara sa reuseasca nimic, iar, de cele mai multe ori, a fost depasit in faze care cereau viteza de reactie. Oficialii italiani spun ca accidentarea lui Mutu nu e grava, dar jocul atacantului Fiorentinei ii contrazice!

"Singurul aspect bun al partidei cu Siena este faptul ca Adrian este recuperat din punct de vedere fizic. Mutu este un jucator care reuseste sa dea mereu un plus important echipei, chiar daca in meciul cu Siena a fost doar din punct de vedere al personalitatii", a precizat tehncianul italian.

Evolutia lui Mutu a fost, insa, aspru criticata de site-ul oficial al Fiorentinei care a considerat ca romanul "a fost cel mai slab jucator" al violetilor. "Era cazul sa-l introduca pe Mutu pe teren? Raspunsul la aceasta intrebare este cu siguranta negativ. A reusit sa inscrie cu capul in prima repriza, dar din pacate golul sau a fost anulat pe motiv de ofsaid. In rest, aproape nimic!", a notat fiorentinanews.it.

Nici suporterii nu l-au menajat pe Adrian Mutu dupa infrangerea cu Siena, acordandu- nota 5 atacantului roman pentru cele 66 de minute jucate: "Mutu nu s-a vazut aproape deloc pe teren, in afara de faza golui anulat pe motiv de ofsaid. Dupa 21 de minute trecute din repriza a doua a fost schimbat fara sa lase vreo urma ca s-ar fi aflat pe teren". Totusi, site-ul firenzola.it subliniaza ca problemele de sanatate ale lui Mutu sunt motivul formei lui slabe.