Folosit de selectionerul Victor Piturca in mai multe partide pe postul de mijlocas la inchidere, Cristi Chivu este vazut de portughezul Jose Mourinho drept un fundas central de mare valoare, tehnicianul Interului precizand in acelasi timp ca internationalul roman este foarte important la campioana Italiei datorita polivalentei sale in joc (poate fi folosit in aparare - lateral sau central, dar si in linia mediana).

"Pentru mine Chivu este fundas central, am mai precizat acest lucru si in urma cu o saptamana. La meciul contra echipei Genoa a jucat fundas stanga si evident, datorita polivalentei sale, poate evolua si la mijlocul terenului. Chivu va fi mereu o optiune pentru postul de mijlocas defensiv, deoarece nu avem prea multi fotbalisti pe aceasta postura, dar pentru mine el este un aparator central de mare valoare", a precizat Mourinho in cadrul unei conferinte de presa.

Inter va intalni, in etapa a-IX-a din Seria A, Fiorentina, miercuri, pe Artemio Franchi din Florenta, partida urmand sa inceapa de la ora 21.30.

La gazde, Adrian Mutu va fi aproape sigur titular, in timp ce Alberto Gilardino, coechipierul din atac al romanului, a fost suspendat doua etape dupa ce a inscris cu mana in victoria, scor 3-1, din partida de la Palermo. De la cea mai importanta partida a etapei intermediare din Italia vor lipsi si jucatorii Julio Ricardo Cruz si Adriano, neconvocati de Mourinho dupa ce nu au respectat indicatiile tactice in egalul de pe Meazza, scor 0-0, din partida cu Genoa.