Lucian Bute l-a dominat pe Andrade aproape tot meciul. Repriza a 12-a a fost insa de cosmar pentru roman. Incurajat frenetic din sala de la Montreal, Bute nu a mai putut sa faca fata atacurilor lui Andrade, care s-a pravalit intr-o ofensiva parca fara sfarsit. Bute era ametit, adversarul sau lovea mai tare.

Finalul rundei putea sa il coste pe Bute. Cu trei secunde inainte de gongul final, Andrade l-a trimis la podea pe Bute cu o puternica lovitura de dreapta si totul parea terminat. In timp ce Bute era numarat, arbitrul s-a oprit pentru a-l avertiza pe Andrade sa stea in coltul sau.. Arbitrul ajunsese cu numaratoarea la 6, cand s-a oprit si s-a intors spre Andrade, atragandu-i in repetate randuri atentia sa nu se mai miste din colt. "Am numarat atat de mult, pentru ca Andrade se misca din coltul sau si nu avea voie. Am tipat la el, dar nu a vrut sa ma asculte. A fost vina lui", a spus arbitrul.

Bute a castigat partida la puncte, decizia fiind unanima: 115-110, 117-109 si 115-111. Andrade sustine ca el merita sa castige partida. "Eu l-am facut KO. Mi-am facut treaba. Din punctul meu de vedere, eu sunt castigatorul partidei. Nu stiu daca Lucian imi va mai acorda revansa."

Momentul KO-ului

Ultimele 40 de secunde din repriza 12