Dupa infrangerea de la Craiova din etapa trecuta, Pandurii ii infrunta acasa pe vasluienii lui Hizo. Etapa a 12-a a Ligii I debuteaza cu un meci in care FC Vaslui are o singura optiune: victoria. Elevii lui Hizo n-au mai castigat un meci in campionatul intern din august, cand au invins Otelul cu 1-0. Dupa infrangerea din etapa trecuta, in fata Argesului (0-1), patronul Porumboiu promite luarea unor masuri drastice: "Nu voi ierta pe nimeni in cazul in care nu vom reusi sa ne indeplinim obiectivul. Echipa nu mai joaca nimic de foarte mult timp, dar nu am gasit si explicatia pentru forma slaba a jucatorilor".

Viorel Hizo, fostul antrenor al Pandurilor, e constient de perioada grea pe care o travereseaza echipa sa: "Am antrenat acolo si am ramas cu amintirile. Dar acum sunt la Vaslui si imi fac treaba aici. E un meci si nimic mai mult. Pandurii au prima sansa, o recunosc. Noi traversam o perioada foarte grea, nu am mai castigat un joc de cinci etape insa nu trebuie uitat ca am avut o evolutie buna si in Cupa UEFA Intertoto".

Tehnicianul vasluian lauda adversara de vineri si declara ca echipa sa porneste cu sansa a doua. "Sper sa ne revenim pentru ca avem jucatori foarte buni. Mai avem si patru jucatori la echipele nationale, iar asta e o problema pentru ca fac deplasari lungi si mai si joaca. Am vazut Pandurii in meciul din cupa de la Bacau. Echipa se exprima bine, au facut un meci mai slab acolo insa au castigat si asta conteaza cel mai mult. Parerea mea e ca Pandurii sunt mari favoriti in jocul de vineri", a mentionat Hizo, potrivit sport365.ro.

Adrian Porumboiu nu a gasit motivele evolutiei slabe a echipei sale si spera ca Hizo va redresa corabia in meciul cu Pandurii: "Echipa nu mai joaca nimic de foarte mult timp, dar nu am gasit si explicatia pentru forma slaba a jucatorilor. Dupa meciul cu Pitesti, nu am vrut sa vad pe nimeni de la echipa. Au plecat la Sibiu sa pregateasca partida cu Pandurii. Poate, acolo se vor pregati in liniste pentru redresarea corabiei. Vom vedea ce va fi dupa partida de la Targu-Jiu".

Aflati pe locul 12 in campionat, in spatele vasluienilor, Pandurii au probleme cu accidentarile. Fara Alex Pacurar, Daniel Orac, Alexander Cardoso, Ciprian Vasilache, Sorin Cartu trebuie sa alinieze la start un 11 castigator. "Speram sa castigam pentru ca avem mare nevoie de puncte. Trebuie sa ne temem de Vaslui ca au o echipa foarte buna. Dar, daca noi jucam bine, nu trebuie sa ne facem griji. Speram sa castigam si sa ridicam putin capul. Sa iesim din zona aceea, sa facem multe puncte pentru ca avem echipa buna iar locul nostru nu e in spate. Noi suntem o echipa de moral, dar sper sa castigam", a declarat mijlocasul Pandurilor, Ilie Iordache.

Echipe probabile

Pandurii Targu Jiu: Mingote, Mandrean, Rus, Chibulcutean, Murgan, Ghindeanu, Nalati, Vancea, Stanga, Piturca, Iordache

FC Vaslui: Kuciak, Buhus, Andronic, Panait, Hugo Luz, Ljubinkovici, N'Doye, Genchev, Gheorghiu, Burdujan, Temwanjera