Imprumutul lui David Beckham de la Los Angeles Galaxy la AC Milan va aduce clubului rosso-nerro, conform directorului Centrului pentru Afaceri Sportive Internationale, Simon Chadwick, nu mai putin de 10 milioane de lire sterline indiferent daca fostul galactic va juca foarte putin sau chiar deloc pentru noua echipa de club, informeaza sportbusiness.com.

"David Beckham este in continuare un brand deosebit de puternic, un fenomen global si chiar in aceste conditii de criza economica aparitia sa in tricoul Milanului le va aduce italienilor, in numai sase luni, aproximativ 10 milioane de lire sterline. Important va fi aportul Asiei, acolo unde David este vazut ca un adevarat idol. Multi dintre marii fotbalisti ai planetei au evoluat pentru AC Milan, dar Beckham va avea cu adevarat cel mai mare impact la nivel de public", a precizat Simon Chadwick.

Potrivit expertului in afaceri sportive, aducerea lui Becks va avea impact in cresterea numarului de bilete vandute, va atrage multi sponsori, iar drepturile TV si materialele promotionale vor aduce bani importanti in vistieria milanezilor. Profesorul Chadwick este intemeietorul si in acelasi timp directorul Centrului pentru Afaceri Sportive Internationale.

Englezul David Beckham este foarte aproape de a imbraca, din iarna, pentru sase luni, tricoul fostei campioane a Europei, AC Milan, dupa ce in Europa a mai evoluat, printre altele, la Manchester United si Real Madrid.