In septembrie, inaintea meciului de pe Olimpico, ardelenii erau emotionati si crispati ca niste boboci inaintea primei zile de scoala. Marti seara, la Bordeaux, transformarea era mai mult decat vizibila: Tony si Kone promiteau un succes ("Nu suntem turisti, vrem sa invingem"), iar antrenorul Trombetta radea cu gura pana la urechi, aratandu-i presedintelui Muresan cat de "montati" sunt elevii sai pentru jocul de pe Stade Chaban-Delmas. Intr-o singura luna, din CFR-ul care se temea si de propria umbra s-a ales aceasta echipa care isi traieste intens debutul istoriei adevarate: dupa 2-1 pe Olimpico si un 0-0 consistent cu Chelsea, ardelenii se declara pregatiti pentru marele pas spre optimile Champions League.

"Toata lumea stie ce putem realiza, pentru ca ne-a vazut. Avem multa incredere. Miercuri va fi dificil pentru ca Bordeaux nu este cu nimic mai prejos decat Roma, spre exemplu. Francezii vor fi cu atat mai periculosi cu cat victoria e ultima lor sansa de calificare. Noi? Vom face ce stim mai bine, cu amendamentul ca uneori este mai greu sa te mentii, decat sa urci. Vrem sa confirmam. O victorie aici deja nu ar mai fi o surpriza, avand in vedere ce am realizat pana acum" - Maurizio Trombetta, antrenor CFR Cluj.

Muresan-spectator. Cu putine minute inaintea conferintei de presa, presedintele Iuliu Muresan a aparut in sala si s-a asezat pe un scaun, dorind sa auda discursul jucatorilor sai. El a parut sa fie, de departe!, cel mai emotionat CFR-ist al serii. Kone era relaxat, Tony vorbea despre familia care il va sustine din tribuna, numai Muresan parea crispat si il cauta din priviri pe antrenorul italian Trombetta care ii traducea, prin gesturi, cuvintele elevilor sai.

Actor-antrenor. Conferinta de presa a fost deschisa de cei doi jucatori ai CFR-ului, Kone si Tony; cat timp au vorbit cei doi, antrenorul Maurizio Trombetta a asteptat pe o latura a salii si la un moment dat a inceput sa comenteze, prin gesturi, cuvintele elevilor sai. Trombetta ii arata, prin semne, presedintelui Muresan (aflat in spatele incaperii) cat de concentrati si ce stare de spirit au jucatorii CFR-ului. Italianul strangea pumnul demonstrativ si puncta fiecare proprozitie prin care Tony si Kone spuneau ceva de genul "Nu am venit ca turisti" sau "Vom lua trei puncte, nu doar unul".

Pitbull. Asemanat (de presa) cu un pitbull, fundasul Tony a trebuit sa raspunda si unei intrebari "la moda". Adica a trebuit sa indice care este jucatorul pe care il va "musca". Elegant, Tony a evitat raspunsul dorit de televiziuni, spunand ca respecta jucatorii lui Bordeaux si ca vrea sa le arate in teren, ca ii musca sau nu, ca CFR este o echipa de calitate.

"Sa dea gol Tony?!!" Antrenorul Maurizio Trombetta a izbucnit in ras in momentul in care atacantul Yssouf Kone a declarat ca din partea lui poate sa inscrie si Tony, e prea putin important cata vreme CFR castiga. "Tony? Sa dea gol?", a intrebat Trombetta, in hohote. "Da, e posibil. De ce nu?" Tehnicianul nu si-a ascuns amuzamentul minute bune, pana cand si-a ocupat locul la masa conferintei de presa.

Experimente defensive. Antrenorul Laurent Blanc a folosit 8 distributii diferite pentru faza de aparare, in aceasta stagiune! Niciuna nu a dat satfisfactie, tinand cont de contra-performanta contabilizata de statisticile UEFA: cu sapte goluri incasate in primele doua jocuri, Bordeaux este cea mai "permeabila" aparare.

Nu au vazut casete cu CFR. Fundasul dreapta Chalme a declarat marti ca nu stie nimic despre CFR, in afara rezultatului obtinut de ardeleni la Roma. "Cluj nu este cea mai cunoscuta echipa din Romania, dar a reusit sa castige cu Roma. In fiecare an apar asemenea surprize, nu e o noutate. De aceea nu simtim niciun fel de presiune", spune Chalme.

Revine Rame, ce se intampla cu Dani? Francezii anunta cu satisfactie revenirea portarului Rame, indisponibil trei saptamani din cauza unor probleme la muschii aductori. CFR-ul inca nu stie daca il poate folosi pe mijlocasul central Dani. "Vedem dupa ultimul antrenament ce se intampla cu Dani", s-a exprimat Trombetta.

Afluenta buna. Organizatorii anunta un numar de 25.000 de spectatori, ceea ce insemana ca arena (35.000 de locuri) se va bucura de o asistenta optima pentru un bun spectacol fotbalistic. Vremea in schimb nu este foarte incurajatoare - daca marti cerul a fost intunecat si a lasat sa cada o ploaie marunta, fara sfarsit, pentru miercuri prognozele sunt mai drastice: precipitatiile vor creste in intensitate.