Nicolae Robu, rectorul Universitatii Politehnica Timisoara, sustine ca Zambon nu mai are dreptul sa foloseasca numele, palmaresul si culorile Politehnicii Timisoara. OSIM a eliberat in septembrie un certificat care atesta ca Universitatea este detinatoarea de drept a palmaresului, iar decizia a fost atacata la Curtea Constitutionala.

"In situatia in care Universitatea Politehnica din Timisoara detine certificatul OSIM de proprietar al marcii Politehnica Timisoara si, conform Legii 84/1998 privind marcile si indicatiile geografice, doar titularul si persoanele fizice autorizate de catre acesta pot folosi o marca inregistrata. Domnul Claudio Zambon a incercat sa-si asigure posibilitatea folosirii in continuare a acestei marci in singurul mod in care putea sa o faca, si anume, contestand la Curtea Constitutionala, legea pe baza careia Universitatea Politehnica din Timisoara si-a inregistrat marca in cauza. Curtea Constitutionala a respins, insa, prin Decizia nr.1105/16.10.2008, demersul sau, ceea ce, implicit, confirma ca valid statutul Universitatii Politehnica din Timisoara de titular al marcii in disputa", a declarat Constantin Roibu.

Claudio Zambon sustine ca afirmatiile rectorului sunt o minciuna. "Noi cind a inceput litigiul cu Universitatea, am recuzat judecatorul iar astazi a sosit o scrisoare de la Curtea Constitutionala prin care s-a hotarit ca acest judecator e potrivit pentru acest caz, atita tot. Ce spune Robu e vrajeala, e o poveste", a spus Zambon.

Pentru ca Poli Timisoara sa beneficieze de cele 6 puncte retrase de FRF, trebuie ca instanta sportiva suprema din fotbal, TAS, sa recunoasca decizia data de Curtea Constitutionala.