Walter Zenga a ajuns pe locul 3 in Serie A cu o formatie pe care a revitalizat-o intr-un timp record. Catania se zbatea la retrogradare in sezonul trecut, iar Zenga a salvat-o in ultimele doua etape. In acest sezon, "Omul-Paianjen" a remizat cu Juventus si a pierdut nemeritat pe San Siro, in fata Interului iar pe teren propriu, in patru meciuri, echipa nu a primit niciun gol. Gonit din Romania de la Steaua si Dinamo, steaua norocoasa a lui Zenga a inceput sa straluceasca in Italia.

De la Steaua a plecat cu patru etape inainte de finalul unui campionat castigat de Steaua. Becali radea satisfacut, spunea ca daca il mai pastra pe Zenga, rata titlul. Steaua, cu Zenga antrenor, a ajuns in primavara europeana si a eliminat Valencia. La Steaua Rosie Belgrad a plecat din cauza sotiei, care a descris poporului sarb in cuvinte nu tocmai placute. De la Dinamo a plecat pe usa din spate. Cat timp a antrenat in Stefan cel Mare, se zvonea ca Raluca il suna foarte des si uneori schimba orele de incepere ale antrenamentelor, pentru a fi acasa atunci cand dorea sotia. Dupa o infrangere in fata Stelei, Zenga a fost demis. "Este normal sa se ia masuri si sa se faca schimbari, atunci cand echipa nu merge. Nu pot fi dati afara jucatorii !", au motivat actionarii. "Imi pare rău că nu am reuşit să fac performanţă la Dinamo. Mi-am dorit enorm să am rezultate la aceasta echipa", a spus si Zenga. S-a maturizat tehnicianul?

Dupa esecul pe care l-a avut la Dinamo, Walter Zenga a spus "da" ofertei de la Catania. "O sa se ingroape, daca nu a reusit cu Dinamo, ce sa faca la Catania?", se intrebau personaje din lumea fotbalului romanesc. Acum, a ajuns pe locul 3 in Serie A, in fata lui Juventus, Milan si Lazio. "Sunt foarte fericit ca aceasta echipa ocupa locul 3 in clasament. Oamenii din conducere sunt fericiti, si este o recunoastere a muncii mele si a staff-ului, a jucatorilor. Pentru oras, este un moment magic. Obiectivul nostru este sa acumulam 40 de puncte", s-a destainuit "Omul-Paianjen", care in Italia se bucura de aprecierea pe care in Romania nu ar fi avut-o nici daca ar fi castigat Liga Campionilor.