Mircea Lucescu e indignat de felul in care a fost tratat antrenorul Piturca de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie si sustine ca imaginea Romaniei va avea de suferit de pe urma acestui lucru. "Este rusinos ca antrenorul echipei nationale a ajuns intr-o astfel de situatie. Si tot ce se intampla cu un astfel de om este judecat pe intreg mapamondul".

Lucescu a mentionat ca procurorii trebuiau sa actioneze cu discretie, fara a afecta imaginea tarii. "Daca el este vinovat, sa se gasească o solutie si sa se discute cu el in particular, nu la vedere. Pentru ca orice actiune care se face impotriva antrenorului echipei nationale se rasfrange asupra prestigiului national", a declarat Lucescu pentru GspTv.

Antrenorul Sahtiorului crede ca tot ce i s-a intamplat joi seara lui Piturca are legatura cu campania eloctorala: "Bineinţeles ca ce i se intampla lui Piturca are legatura cu campania electorala. Indiferent de ce s-a intamplat, existau atatea modalitati sa se ia legatura cu Piturca. Nu pe aeroport, nu in vazul lumii, nu in vazul camerelor de luat vederi".

"Asta nu face bine nimanui. Nu a facut lucruri grave ca sa poata fi tratat in aşa fel, are si el orgoliul lui. Peste tot unde am fost nu exista asa ceva. Numai la noi, numai noi ne punem poalele in cap", a adaugat tehnicianul.