Baietii din lumea fotbalului aflati sub lupa justitiei au reactionat isteric la aflarea vestii ca Piturca a fost intampinat la aeroport de doi procurori imbracati in civil si nu de zece insi, asa cum au spus verii Becali. De ce au facut asa? Pai s-au gandit ca li se poate intampla si lor, in orice clipa. In tari civilizate, pentru sfidarea justitiei se iau masuri drastice. La noi, procurorii au supt bomboane de la oamenii din fotbal pe la talk show-uri.

Moderatorii erau amuzati, procurorii erau batjocoriti si tot asa. Se mai si incearca o mica manipulare, ca vezi Doamne, Piturca nici nu a fost citat si s-a comis o atrocitate, o crima impotriva omenirii, desi procurorii sustin ca selectionerul a fost citat pana si prin telefon. Mai trebuia sa fie instiintat si prin e-mail, eventual sa ajunga la fereastra sa si un porumbel mesager, sau un procuror sa arunce in Dambovita o sticla cu citatia in ea, sa pluteasca sticla aceea pana la domiciliul selectionerului.

Cei care se stiu cu musca pe caciula dau vina pe procurori in stanga si in dreapta si da, astea sunt diversiuni staliniste. Dar cine le crede? Domnii care au avut de castigat ilicit de pe urma fotbalului romanesc trebuie sa dea socoteala. Pana atunci, am facut un pas spre normalitate. Un om obisnuit nici nu ar fi avut timp sa rosteasca "DNA" si ar fi fost saltat din casa sau de la serviciu. In schimb, Piturca Dragomir si Becali, mai ales ultimul, au facut parada la televizor si au sters pe jos cu Justitia.

De ce unii trebuie sa aiba parte de tratament hitlerist, iar altii sa calce in picioare statul de drept? Procurorii nu au facut tam-tam, nu ei au chemat presa la aeroport, ziaristii erau acolo pentru ca stiau ca Piti vine din Viena si voiau sa afle impresiile sale despre jocul Serbiei. De ce atata scandal? Aceasta ar trebui sa ne spuna domnii isterici si cu spume la gura carora li s-a parut ca au auzit zornaitul catuselor.