Unul dintre cele mai savuroase meciuri ale preliminariilor pentru Africa de Sud s-a disputat la Bratislava. Slovacia a invins Polonia la capatul unui meci de poveste. Sestak a marcat doua goluri in mai putin de doua minute, gratie gafelor comise de Boruc, portarul Poloniei.

Ultimele 20 de minute ale partidei au fost de senzatie. Smolarek a deschis scorul in minutul 70 la capatul unei faze frumos lucrate de jucatorii polonezi. Gazdele s-au aruncat in atac si au reusit sa intoarca rezultatul. Minutul 85: aut de la margine pentru slovaci, mingea este prelungita pe spate de Hamsik, ajunge in fata portarului polonez care nu are nici o reactie, iar balonul deviaza din piciorul sau la Sestak care inscrie in poarta goala. Minutul 86: Kozak centreaza in careu, mingea este deviata, Sestak suteaza in bara, Boruc se uita cum mingea ajunge din nou la atacantul slovac, care marcheaza pentru 2-1! Slovacia conduce Grupa 3 de calificare cu 9 puncte.

Slovacia:

Stefan Senecky - Peter Pekarik, Martin Petras, Jan Durica, Marek Cech - Radoslav Zabavnik (Jan Kozak, 83), Marek Sapara (Martin Jakubko, 72), Marek Hamsik, Erik Jendrisek (Branislav Obzera, 80) - Robert Vittek, Stanislav Sestak

Polania:

Artur Boruc - Grzegorz Wojtkowiak, Marcin Wasilewski, Michal Zewlakow, Dariusz Dudka - Jakub Blaszczykowski, Mariusz Lewandowski, Rafal Murawski (Lukasz Gargula, 65), Roger Guerreiro - Euzebiusz Smolarek, Pawel Brozek (Jacek Krzynowek, 84)

Clasament Grupa 3:

1. Slovacia 9p

2. Polonia 7p

3. Slovenia 7p

4. Irlanda de Nord 4p

5. Cehia* 4p

6. San Marino* 0p

*cele doua echipe au un meci mai putin disputat

Slovacia - Polonia 1-0

Slovacia - Polonia 1-1

Slovacia - Polonia 2-1