Campioana Italiei, Internationale Milano, a precizat, prin vocea presedintelui Massimo Moratti, ca va parasi legendara arena San Siro, pe care o imparte inca de la infiintare, in anul 1908, cu marea rivala AC Milan, informeaza Gazzetta dello Sport.

Noua arena pe care si-o vor construi milanezii va fi o combinatie intre Amsterdam Arena, stadionul celor de la Ajax, si Allianz Arena, stadionul celor de la Bayern Munchen, urmand sa aiba restaurante de lux, parcari ultramoderne, locuri special amenajate pentru cumparaturi si o capacitate totala de 60.000 de locuri.

Stadionul va fi amplasat in complexul Rho-Pero din Milano, prognozandu-se ca in sezonul 2012-2013 Interul va juca pe propria arena, urmand sa spuna "Adio, San Siro!".

Cu o capacitate de 82.955 de locuri, Giuseppe Meazza (cum mai este cunoscut stadionul San Siro) este cel mai mare din fotbalul italian, fiind arena de care se leaga cele mai importante momente din existenta nerr-azzurilor: 16 titluri in Serie A, 5 Cupe si 4 Supercupe ale Italiei, intr-o istorie de 100 de ani (la finalul sezonului trecut, Inter Milano a sarbatorit pe San Siro centenarul).