Michel Platini si secretarul general al UEFA, David Taylor au ascultat discutiile arbitrilor din timpul meciurilor de calificare la Campionatul European UEFA Under-19. Totul face parte dintr-un experiment al UEFA, care incearca sa eficientizeze deciziile arbitrilor.

Experimentul consta in introducerea a doi asistenti de arbitru noi. Ei sunt plasati in spatele careului si urmaresc incidentele din zona de pedeapsa. Orice fault sau comportament nesportiv este sanctionat de cei doi arbitri aditionali.

Taylor crede ca experimentul este interesant si util si a inceput deja sa remarce beneficiile introducerii asistentilor: "Avantajul real e pozitionarea arbitrului aditional. De exemplu, in prima jumatate a meciului, am vazut portarul aruncandu-se la picioarele unui atacant. A fost fault sau nu? A fost foarte clar din spate ca nu a faultat. Aceste decizii importante necesita cea mai buna amplasare, si la asta am fost chiar eu martor".

Michel Platini a ascultat discutiile arbitrului italian Andrea De Marco cu arbitrii de rezerva, iar secretarul general al UEFA pe cele dintre David McKeon si asistentii sai. Experimentul continua si in celelalte meciuri ale calificarilor Campionatului European Under-19.