Intr-o perioada in care criza financiara a lovit puternic cluburile de fotbal din Premiere League, ajunse in pragul falimentului, Jose Mourinho a recunoscut in presa din Italia ca Inter ii plateste un salariu de 14 milioane de euro pe an. In contextul actualei crize economice, presedintele lui Inter, Massimo Moratti, a negat afirmatia portughezului.

Aerul superior pe care-l afiseaza de cate ori iese in public, i-a atras portughezului numai antipatii. Ingamfatul antrenor al lui Chivu nu este deloc iubit in Italia, dar parerea italienilor despre el nu-l intereseaza mai deloc. "In Italia, nu prea sunt respectat, dar trebuie sa ma obisnuiesc cu lucrul acesta. Nu ma voi schimba si va garantez ca fotbalul italian nu ma va schimba, nici societatea italiana. Sa ma schimb ar fi ultimul lucru pe care l-as face", a fost mesajul portughezului.

Ca sa fie si mai clar, Mourinho a ironizat poporul italian, in special suporterii lui Inter. "Nu cunosc foarte bine cultura italiana, dar, in Anglia, de exemplu, cineva care a realizat ceva important la un moment dat, este castigator pe viata. Se pare ca trebuie sa fac ceva extraordinar ca sa fiu respectat. Poate sa castig o competitie in fiecare luna!", a incheiat sarcastic antrenorul lui Inter.