Prima reprezentativa de fotbal a Frantei a aterizat pe aeroportul Mihail Kogalniceanu cu exact 24 de ore inainte de primul fluier al partidei cruciale cu Romania. Nu au stat de vorba cu nimeni, nu se vor antrena pe teritoriul tarii noastre si vor pleca cat mai repede cu putinta dupa terminarea disputei. Weekend-ul vicecampioanei mondiale pe plaiuri mioritice ar putea fi sintetizat in veni-vidi, pentru ca speram ca de vici nici nu poate fi vorba.

Sositi in Romania, vineri, la ora 21:40, Henry, Benzema si compania s-au cazat la hotelul Europa, din Eforie Nord, proprietate a lui George Copos, printre doleantele exprese ale delegatiei franceze fiind aceea ca niciun un picior de roman, in afara de staff-ul hotelului, sa nu fie vazut in incinta.

Nu au apucat sa ajunga in Romania Thuram si Makelele (retrasi din nationala), Gallas si Sagnol (accidentati), precum si Gregory Coupet (neconvocat dupa o perioada mai putin fasta la Atletico Madrid).

"Este un meci capital pentru selectionerul Domenech, dar si pentru viitorul unei echipe in plina reconstructie. O disputa capitala. Un pas gresit pe malurile Marii Negre ar constitui oprirea procesului de reconstructie", se scrie in Le Figaro in legatura cu partida de sambata.

Conform presei din Franta, primul 11 al vicecampioanei mondiale ar fi urmatorul: Mandanda - Sagna, Boumsong, Abidal, Evra - Toulalan, Vieira - Ribery, Gourcuff, Malouda - Henry.