Rumen Iliev in cartea "Berbatov, viata si lupta lui" povesteste un episod necunoscut pana acum din viata atacantului celor de la Manchester United, internationalul bulgar fiind rapit pe vremea cand imbraca tricoul celor de la CSKA Sofia.

Avea numai 18 ani, iar mafiotul bulgar Georgi Iliev, boss-ul echipei Levski Kjustendil, a incercat sa-l aduca cu forta de la CSKA, fotbalistul fiind rapit la finalul unui antrenament. Profitand de neatentia rapitorilor, Dimitar a reusit sa-l anunte pe tatal sau in legatura cu cele petrecute, iar mama sa l-a informat in cel mai scurt timp pe Ilia Pavlov, presedintele celor de la CSKA Sofia, despre disparitia fotbalistului sau.

Totul s-a rezolvat pana la urma fara interventia politiei, patronul lui Dimitar, folosindu-se de un siretlic, promitandu-i mafiotului ca il va da pana la urma pe varful celor de la Manchester United sub forma de imprumut. Pana la urma, spre norocul lui Berbatov, mafiotul bulgar a fost asasinat in august 2005 de catre un rival interlop.

In aceeasi carte se mentioneaza faptul ca Dimitar Bervatov a ajuns la CSKA Sofia in schimbul a 22 de perechi de ghete de fotbal si 50 de mingi, ulterior Tottenham primind in schimbul sau nu mai putin de 30 de milioane de lire sterline de la United.