Englezii au probleme in a organiza Olimpiada din 2012. Oficialii trebuie sa stranga 1 miliard de lire sterline pentru ademara constructia Satului Olimpic, insa criza de pe piata creditelor pune piedici in realizarea acestui lucru. Se fac fel si fel de calcule si se ia in considerare ca centrul media sa fie micsorat si unele facilitati sportive sa fie mutate din Parcul Olimpic pentru a se incadra in bugetul de 9 miliarde de lire sterline. Banii care ar fi trebuit sa fie furnizati de sectorul public nu mai pot fi asigurati in totalitate, oficialii incercand sa gaseasca fel si fel de parteneriate pentru a trece peste acest moment.

Oficialii nu au reusit sa contracteze cu firma care ar fi trebuit sa construiasca satul olimpic si deja s-a renuntat la ideea de a se mai construi 3.500 de case pentru sportivi. Vor fi doar 2.800. Ei au renuntat din cauza crizei financiare sa mai ceara Guvernului miliardul de lire sterline de care au nevoie.

"Sunt cativa factori pe care nu putem sa ii controlam, cum ar fi aceasta criza a creditelor. Satul Olimpic si centrul media erau amandoua proiectate intr-un anumit mediu economic insa acum ne-am trezit ca bancile nu mai acorda imprumuturi si preturile la proprietati au scazut", a spus John Arrmit, membru in organismul care se ocupa cu organizarea Jocurilor Olimpice.