Oficialii UEFA au inceput sa critice dur formatiie din Premier League. Presedintele Michel Platini si David Taylor, secretarul general al UEFA, au desfiintat marile cluburi din Anglia. Primul ii invita pe investitorii din Qatar sa investeasca in tara lor, iar al doilea ameninta Manchester, Chelsea, Liverpool si Arsenal ca ar putea sa nu mai participe in cupele europene daca nu isi rezolva problemele financiare.

"Pana la excludere, vor exista avertismente, dar este foarte posibil sa aplicam aceasta masura drastica", a spus Steven Taylor. Cluburile engleze au datorii de 3 miliarde de lire sterline. Chelsea, Manchester, Liverpool si Arsenal au impreuna datorii de 1 miliard de lire. Oficialii lui Chelsea incearca sa explice. "Clubul este imprumutat cu bani de patron iar rambursarea acestor bani nu are un termen scadent." "Noi suntem ingrijorati pentru ca exista si aceasta criza financiara, iar suma este incredibil de mare", a adaugat Steven Taylor.

Cluburile engleze ar putea sa nu mai primeasca licenta de a participa in cupele europene din cauza datoriilor uriase. Platini considera ca principalii vinovati pentru situatia in care se afla Premier League sunt investitorii straini. "Daca aduci oameni din Qatar sa investeasca la Liverpool sau Manchester City, unde e spiritul acestor echipe? Investitorii din Qatar sa dea bani fotbalului de-acolo. Fiecare sa investeasca in tara lui. S-ar putea chiar sa facem ceva in acest sens".