Adrian Mutu iese la atac iar dosarul sau se va intoarce din nou la Curtea de Arbitraj Sportiv. Jucatorul trebuie sa plateasca 17 milioane de euro despagubiri in urma cazului Cocaina in urma unei decizii dictata de respectiva Comisie, dar un oficial al FIFPRO a mentionat ca nu Mutu este cel care trebuie sa plateasca suma, ci Juventus, clubul care l-a achizitionat pe roman de la Chelsea.

Jucatorul a sustinut astazi o conferinta de presa la Constanta in care a anuntat ca are un plan de lupta, care va fi dezvaluit de avocatii sai intr-o noua conferinta de presa ce va avea loc la Bucuresti, dupa meciul Romania - Franta. "Nu e normal ceea ce mi se intampla si am primit ajutor si din partea sindicatului fotbalistilor. M-am consultat cu avocatii mei, mai multe nu va pot spune".

Wil van Megen, juristul FIFPRO, a spus ca in lume au existat cinci cazuri similare cu al lui Mutu, insa in niciun caz nu s-a luat o decizie atat de drastica. Capitanul nationalei, Cristi Chivu, sustine demersul colegului sau. "Este cea mai importanta miscare a sindicatului nostru, al fotbalistilor. Totusi, avem si noi niste drepturi ca orice om normal, nu cred ca ne-am intors la sclavagism. Il sustinem pe Adi."

Conform reglementarilor internationale, Juventus ar fi trebuit sa suporte aceasta suma, chiar daca Mutu a ajuns pe Delle Alpi liber de contract, intrucat Chelsea i-a reziliat jucatorului contractul unilateral.