"Stim ca francezii sunt mai buni decat noi, dar echipa Romaniei ii poate invinge", pare sa fie mesajul tricolorilor inainte de intalnirea cu Franta. Lipsa lui Mutu si a lui Chivu din meciul cu Lituania a fost invocata drept motiv principal pentru infrangerea umilitoare de la Cluj. Pentru meciul cu francezii, Piturca ii are la indemana pe Mutu si pe Chivu, dar internationalii romani vin dupa o etapa in care nu au jucat pentru echipele lor de club.

Considerat "motorul" echipei nationale, Mutu a fost socat de infrangerea cu Lituania si e gata sa puna umarul la un rezultat mare cu francezii. "Nu-mi venea sa cred ca Lituania a putut sa ne bata asa, nu cred ca vor mai reusi vreodata sa faca acelasi scor cu noi. Au lipsit mai multi jucatori atunci, nu doar eu si Chivu. E gresit sa spui ca de noi depinde intreaga echipa, noi dam mai multa incredere, atat. Francezii sunt mai buni decat noi, luati individual. Trebuie sa fim o echipa si sa invingem", a declarat Mutu pentru gsptv.

Chivu e si el constient de valorea lotului convocat de Domenech si a gasit rezolvarea meciului de la Constanta: sa-l clonam pe Mutu! "Orice lot am avea, tot ar fi peste noi din punct de vedere valoric. Cum sa-i surprindem? Jucand altceva fata de Euro, pastrand insa aceeasi nota defensiva, de precautie, incercand sa contracaram atacurile lor, sa recuperam baloane si sa declansam contraatacuri. De ce jucam asa? Nevoia ne impinge, n-avem alte posibilitati, astia suntem. Daca am avea trei de Adi Mutu, care sa faca diferenta, probabil ca am juca altceva", a adaugat Chivu.