Suparare mare in fotbalul romanesc. Oamenii de fotbal sunt suparati pe procurorii de la DNA pentru ca au trimis in judecata dosarele a opt oficiali si impresari si au blocat si conturile clubului Dinamo. Clubul din Stefan cel Mare, Gloria Bistrita, Otelul Galati si Rapid au fost pagubite cu 10 milioane de RON. Cristi Borcea, presedintele executiv al clubului, Gigi Netoiu, fost actionar si impresarii Ioan si Victor Becali, apropiati ai gruparii ros-albe se numara printre cei care vor trebui sa explice la tribunal acuzatiile care li se aduc, clubul Dinamo fiind cel mai pagubit!

"Nu avem cum sa le platim la jucatori salariile si pot sa depuna memorii la FRF si sa fie liberi de contract. DNA face rau fotbalului romanesc, isi bate joc de noi, cei care am investit bani. Unde mai gasesti fraieri ca mine sau ca Gigi Becali?Acum trebuie sa vin cu sacosa de-acasa si o sa fiu acuzat ca spal bani", a declarat Vasile Turcu la GSPTV, vicepresedinte al lui Dinamo.

In ceea ce priveste Dinamo, anchetatoriii DNA vizeaza urmatoarele transferuri:

  • Cosmin Contra. S-a transferat in 1999 de la Dinamo la Alaves (Spania). Valoarea declarata a transferului a fost de 600.000 de dolari, in vreme ce informatiile primite din Spania spun ca indemnizatia se ridica la 1,8 milioane de dolari.
  • Florin Cernat. Dinamo Kiev l-a cumparat de la Dinamo Bucuresti (2001): oficialii bucuresteni au avansat o suma de 1 milion de dolari. Reporterii au sustinut ca era vorba despre o indemnizatie de transfer de trei ori mai mare.
  • Dan Alexa. Transfer in 2004, de la Dinamo la Beijing Hyundai (China).
  • Nicolae Mitea. In 2003 a fost cumparat de Ajax de la Dinamo - a fost unul dintre cele mai stranii transferuri, pentru ca in momentul in care  olandezii l-au recrutat, Mitea nu bifase decit 9 prezente in tricoul lui Dinamo.
  • Adrian Mihalcea. Atacantul lui Dinamo a fost achizitionat de Genoa (Italia), in anul 2004; scenariul a fost acelasi: suma declarata a fost de 1 milion de dolari; ulterior s-a speculat ca bucurestenii incasasera mai mult.