Uniunea Europeana de Fotbal a transmis vineri un avertisment Poloniei, tara co-organizatoare a turneului final 2012: daca nu repune in drepturi vechea conducere a federatiei de fotbal (demisa de ministerul local), va pierde turneul final. In plus, risca excluderea echipei nationale din preliminariile 2010, ca si ale echipelor angrenate in cupele europene!

"La ce bun sa mai jucam in calificari, daca fotbalul polonez nu se vindeca de coruptie?", a fost primul comentariu al primului ministru Donald Tusk, dupa declansarea intregului scandal.

Premierul polonez a declarat ca il sustine pe ministrul sportului, cel care a demis luni toata conducerea federatiei de fotbal, acuzata de coruptie. Acest gest a iritat UEFA care interzice amestecul politicului in fotbal. Oficialii de la Nyon au transmis imediat guvernului polonez sa revina aupra deciziei, amenintand cu retragerea turneului EURO 2012.

Guvernul polonez a respins "ultimatumul". UEFA asteapta o eventuala modificare a situatiei pana luni la pranz, in caz contrar urmand sa anunte o noua gazda pentru turneul final al campionatului european de fotbal.