Presa din Europa si-a concentrat atentia asupra meciului CFR - Chelsea. Jurnalistii de la Daily Mail lauda parcursul CFR-ului si aparitia pe scena fotbalului european. Ei considera a fi un miracol faptul ca o echipa care evolua in a treia divizie a reusit sa castige campionatul primei ligi, sa joace in Liga Campionilor si sa invinga pe Olimpico.

"Chiar daca clubul ce provine din indepartata si intunecata Transilvanie va pierde la un scor de cricket intalnirea cu Chelsea, miracolul de la Cluj este cea mai remarcabila poveste a acestui sezon de Champions League". Asa incepe Peter Cresswell articolul despre intalnirea CFR - Chelsea din aceasta seara, material in care a amintit de ascensiunea CFR-ului din Liga a treia a Romaniei pana in Liga Campionilor. Scandalul "Valiza" nu a trecut neobservat, iar in articol se mai mentioneaza ca CFR beneficiaza de suportul multor fani de etnie maghiara.

Agentia AFP noteaza: "Cluj a provocat unul din socurile primei runde ale Ligii Campionilor, umilind Roma chiar in Cetatea Eterna. O fi castigat Chelsea cu 4-0 meciul cu Bordeaux, insa Cluj poate pune mai mul;te probleme decat admite Scolari."

Site-ul uefa.com face o avancronica meciului din aceasta seara, remarcand victoria echipei din Ardeal obtinuta la Roma si analizeaza sansele ca CFR sa obtina un rezultat bun si cu Chelsea. "Desi Chelsea a reusit scorul etapei cu Bordeaux acum doua saptamani, dar ce a starnit atentia a fost victoria socanta a lui CFR Cluj de la Roma. Acum se pune intrebarea: poate CFR sa repete isprava si in aceasta seara?"

"Stiind ce pot cei de la CFR, echipa londoneza nu va face aceleasi greseli ca si Roma si, ca o dovada ca iau acest meci in serios, jucatorii au sosit de luni si nu marti, pentru a se pregati adecvat pentru o a doua victorie in Liga", au scris si cei de la goal.com.