Chelsea a ajuns la Cluj si toata lumea i-a intampinat pe englezi de parca ar fi aterizat de pe Marte. Nu e atacul martienilor, ci ofensiva unei echipe cu orgoliul ranit care, dupa finala Ligii de la Moscova, si-a jurat ca nu va mai rata trofeul in acest an. Lampard, Terry, Cech, Kalou sau Malouda au fost primiti la Cluj cu gurile cascate. "Ce inalt e Cech", sau "Asta cine e, Bosingwa?" Apoi, chibitand inevitabil... "Ii batem ma, ce naiba!" O chestiune ereditara, marca inregistrata a romanului care inainte de meciul de la Roma se gandea ca adversarii CFR-ului isi vor distruge afisajul tabelelor de marcaj din cauza zecilor de goluri care le vor da echipei ardelene, iar acum se gandesc la finala Ligii Campionilor cu CFR in prim-plan.

Clujenii s-au calcat in picioare sa vada vedetele lui Chelsea | Marti, la ora 20:55 a ajuns in Cluj delegatia lui Chelsea, iar presa a filmat pana si avionul aterizand, mai ceva ca pe un OZN. Dornici dupa o poza cu Terry sau Lampard, clujenii au dat navala la aeroport insa jucatorii s-au dus glont spre autocar. Probabil ca soferul autocarului englezilor a stabilit un record local: 15 minute de la aeroport pana la hotel.

Trombetta: Nu ma gandeam sa ajung aici | Acesta a fost raspunsul italianului la conferinta de presa organizata miercuri, atunci cand a fost intrebat daca a folosit ca studiu video finala Ligii Campionilor, Chelsea - Manchester United. Antrenorul Trombetta si jucatorii Kone si Muresan au venit la conferinta de presa cu aerul pe care il are un student cand se prezinta la un examen oral si stie lectia, dar ii este frica de profesorul exigent. La teorie au stat bine, vom vedea in aceasta seara cum e si cu practica. "Am ajuns si la acest meci important pentru noi. M-am decis asupra primului "11": va fi acelasi ca la Roma. Vom da maxim din tot ceea ce putem, avem aceleasi puncte ca si Chelsea. Ma tem de toti jucatorii lui Chelsea, de la primul pana la ultimul. Baietii sunt mai increzatori dupa partida cu Roma", a spus Trombetta, care isi doreste sa il invinga pe Scolari si sa demonstreze ca este mai bun decat el. "Nu m-a sunat nimeni de la nationala si nici nu ma gandesc la acest lucru", a zis mijlocasul Gabi Muresan. Putin amarat, probabil ca selectionerului ii este greu sa calatoreasca peste Carpati sa il vada la lucru pe acest baiat. "Este meciul vietii mele", a spus si atacantul Kone. Ochii ii licareau iar cand a spus-o, avea un suras suspect, de parca ar fi gata oricand sa devoreze apararea lui Chelsea. "Respect fundasii lor, dar nu mi-e frica de ei".

Asfaltari, retusuri, pregatiri de ultim moment | Chelsea ii gaseste pe ardeleni cu vopseaua dupa usa si cu buldozerele iesind din parcarea stadionului, gata dupa marea asfaltare. Nu, nu este tipic romanesc, ceea ce s-a facut la Cluj depaseste orice imaginatie si totul va fi pus la punct pana la ultimul detaliu. Suporterii vor gasi in stadion pe fiecare scaun cate un stegulet alb sau visiniu, organizatorii vrand sa creeze o atmosfera de neuitat. Primarul Emil Boc a tras si el o fuga la stadion, sa vada minunatiile pe care le-au facut acolo oamenii lui Paszkany. Pe cand o sa faca Primaria ceva si din stadionul Ion Moina?

Scolari lauda CFR: Nu ar fi o supriza daca ne-ar bate | Nu ar fi pentru prima oara cand ne-am alege cu laudele, iar ei cu punctele. Destinul romanesc... Dar Clujul a suprins la Roma si trebuie sa confirme cu Chelsea. Detasamentul de straini adus in Gruia da sperante ca la Cluj se face treaba serioasa. "Nu mai sunt surprize, jucatorii se cunosc intre ei. Cech stie jucatorii lui CFR. Daca Cluj a ajuns aici inseamna ca are valoare si ca are alt stil fata de echipele din Romania. Ne respectam adversarii. Azi am urmarit meciurile echipei din Cluj iar daca va invinge pe Chelsea, nu va fi nici o surpriza", a spus Scolari la conferinta de presa.

Terry si Lampard sobri, Anelka si Malouda pusi pe glume, Culio, Trica & co dezinvolti la antrenamentul oficial | CFR si Chelsea au avut miercuri un antrenament inainte de meciul de astazi. Primii au fost englezii. Scolari a fost ajutat de un batalion de secunzi care cronometrau tot, orice exercitiu banal, isi notau timpii si parametrii jucatorilor si urmareau fiecare detaliu. Tehnicianul nu facea decat sa isi urmareasca jucatorii precum un tatic care iese cu copilul in parc. Anelka si Drogba erau cei mai galagiosi, in schimb, Ballack, Terry si Lampard erau la fel de rigurosi ca la un meci oficial. Au urmat apoi cei de la CFR. Trombetta a stat tot timpul langa jucatori care executau exercitiile foarte dezinvolti si pareau ca nu sunt stresati de importanta meciului cu Chelsea. Au glumit, au ras, dar au redevenit seriosi atunci cand s-a ajuns la partea tactica.

Sfertul de ora destinat presei s-a terminat. Toata lumea s-a dus spre casa si s-a bagat la somn. Cineva care vorbea despre o conducta cu bere in oras pentru fanii lui Chelsea a visat ca finala Ligii se joaca pe noul stadion Ion Moina, remodernizat. Dar s-a facut dimineata, ne-am trezit si noi si vom merge la meci. Unii dintre noi vor intelege ceva, altii nu. CFR e la primul meci pe teren propriu in Liga Campionilor. E motiv de sarbatoare si sa ne bucuram. Dar mai stim sa facem acest lucru?