Comisia de disciplina a UEFA s-a intrunit pentru a judeca peste 60 de cazuri, intre care si dosarul "Nijmegen-Dinamo", intocmit dupa meciul. Clubul bucurestean a primit o amenda de 20.000 de franci elvetieni si un ultim avertisment. Tinand cont de trecutul "turbulent" al galeriei, Dinamo s-a temut de o sanctiune mult mai aspra, chiar excluderea din cupele europene!

Dinamo risca mai multe tipuri de sanctiuni, de la o simpla amenda la disputarea jocului retur cu portile inchise. Exista si varianta extrema a excluderii lui Dinamo din cupele europene, insa presedintele Nicolae Badea exclude varianta: "Raportul de meci a fost bland cu Dinamo".

Judecarea acestui caz a fost precedata de un adevarat scandal in jurul echipei Dinamo: actionarii s-au acuzat intre ei pentru ca ar fi sprijinit anumite grupuri de suporteri, incarcand sa transfere responsabilitatea vinovatiei.

Cel mai vehement actionar a fost Vasile Turcu ale carui atacuri la adresa presedintelui Nicolae Badea au atins un nivel suburban. Comportamentul lui Turcu a fost sanctionat de un grup de ultras care au vopsit joi, pe zidurile stadionului Dinamo, mesaje prin care ii cer plecarea din club.

Turcu ii reprosa lui Nicolae Badea ca este de fapt finantatorul grupurilor de fani care se fac raspunzatori de cele mai multe dintre tulburarile produse in trecutul apropiat.