Wenger a facut senzatie cu pustii sai, marti seara, in fata lui Sheffield United. Cu o medie de varsta de 19 ani, echipa aliniata la start de Arsenal a reusit surpriza Cupei: 6-0. "Toti stiam ca au o echipa buna de baieti, dar pana aseara nu cred ca cineva a realizat cat sunt de buni", a declarat uimit managerul lui Sheffield, Kevin Blackwell.

Desi multi dintre jucatorii lui Arsenal nu au nici macar varsta legala sa consume produsele sponsorului principal al Cupei (n.r. producator de sampanie), au facut instructie cu mult mai experimentatii Gary Speed si Morgan. Un hat-trick a lui Carlos Vela (19 ani), doua goluri reusite de Nickolas Bendtner si golul de debut al pustiului de numai 16 ani, Jack Wilshere au incantat audienta.

"Este foarte concentrat si determinat, dar este de asemenea inca foarte tanar. Nici nu cred ca a inceput sa se barbiereasca inca", a spus Wenger despre tanarul Wilshere. "Viata are un mod glumet de a te aduce cu picioarele pe pamant. Te ridica, apoi te tranteste fara mila. Este cea mai buna echipa de tineri pe care am vazut-o vreodata jucand. Jucatorii mei mi-au spus ca era ca si cum ar fi incercat sa prinda muste. Viteza si reactia lor sunt incredibile. L-am intrebat pe Wenger daca mi-i imprumuta pe toti 11 pentru meciul de sambata", a declarat managerul lui Sheffield.