La peste 10 ani distanta de la episodul demiterii de la nationala, Victor Piturca nu uita si nici nu iarta. "Hagi scotea oameni din joc si era spectaculos. Insa Dorinel a fost altceva, un om formidabil de echipa! E greu de gasit inlocuitor pentru Dorinel!" Viziunea lui Piturca coincide cu ziua sondajului FIFA prin care fanii din toata lumea erau invitati sa ii compare pe Hagi si Stoicikov, jucatori caracterizati drept "unii dintre cei mai mari creatori din istorie". Cine a scris textul, nu l-a intrebat pe Piti...

Antrenorul a dezvaluit marti seara cauza pentru care Romania a pierdut meciul cu Olanda (0-2 la EURO 2008) - Piturca spune ca primul gol s-a primit din cauza lui Mutu care isi parasise zona de actiune.

"Numai cine nu ma cunoaste poate crede ca eu as spune vreodata echipei sa nu atace! Am pregatit acel meci foarte bine si eram gata ca in minutul 80, daca era 0-0, sa risc, pentru ca nu mai aveam ce pierde. Mutu si-a parasit zona, s-a facut 1-0 si s-a terminat totul...", a explicat Piturca, lansand un nou atac subtil spre atacantul echipei nationale, cu care tocmai ce afirmase, duminica seara, la TVR1, ca se afla in relatii excelente.