De sapte ani n-a mai reusit Liverpool sa o invinga pe Manchester United in campionat. Blestemul s-a rupt sambata dupa-amiaza iar Liverpool a urcat pe primul loc in clasamentul din Premier League. Van der Sar si Giggs au gresit decisiv, facandu-le celor de la Liverpool cadou o victorie nesperata la un moment dat, mai ales din cauza lui Kuyt, care a ratat doua ocazii rarisime.

Vointa si abnegatia cu care ne-au obisnuit baietii lui Benitez nu au lipsit nici in acest meci. Tevez a deschis scorul in minutul 3 dupa o cursa a lui Berbatov, iar United a presat constant in primul sfert de ora, parand ca va castiga lejer in fieful cormoranilor. A fost insa nevoie de gafa lui Van der Sar, care, la un sut deviat trimis de Kuyt, a iesit gresit si a impins mingea in picioarele lui Brown care a marcat involuntar in proprie poarta.

Liverpool a dominat partea a doua, iar Benitez s-a dovedit a fi mai inspirat decat Fergusson. In timp ce Rafa i-a introdus pe Gerard si pe Babel in locul lui Benayoun si Riera, Fergusson i-a schimbat pe Scholes si Carrick cu Hargreaves si Giggs. Ultimul avea sa gafeze decisiv in minutul 78. A incercat sa protejeze o minge in marginea careului, dar Mascherano a fost mai abil, l-a deposedat si i-a pasat lui Babel, fundasii lui Manchester au fost prinsi pe picior gresit iar olandezul a punctat.

Rafa are de ce sa se bucure. In sfarsit a invins-o pe Manchester iar Liverpool se anunta o candidata serioasa pentru castigarea campionatului.