Conducerea clubului spaniol Real Madrid va controla modul si conditiile in care fotbalistii sai isi vor face tatuaje, titreaza site-ul spaniol Marca.com.

Staff-ul medical declara ca nu este o masura de discriminare, ci un mod de a proteja sanatatea jucatorilor. Campionii Spaniei au fost sfatuiti sa ceara certificatul de sanatate al centrului de tatuare, referinte despre persoana care-i tatueaza si sa verifice daca acele sunt noi si sterilizate. Riscurile la care se supun fotbalistii, daca nu respecta instructiunile sunt epuizare fizica (o sedinta poate dura chiar si 5 ore), ameteli, infectii cu grade diferite de risc, hepatita si chiar SIDA.

Cel mai tatuat jucator al Realului este Sergio Ramos. El are desenate pe piele initialele parintilor, ale sale, ale surorii si ale fratelui; numarul sau norocos - 7; data atacului terorist asupra New York-ului, dar si asupra Madridului, cuvantul "lup" scris cu caractere chineze, un elf cu o minge de fotbal.

Un alt jucator tatuat este italianul Fabio Cannavaro, care are 5 tatuaje intruchipand un luptator razboinic, un soare si numele celor trei membri ai familiei sale.