Mircea Sandu, presedintele FRF, a precizat ca FC Timisoara va fi cu siguranta depunctata din cauza faptului ca nu a respectat unele decizii ale Tribunalului de Arbitraj Sportiv in legatura cu palmaresul formatiei de pe Bega. Decizia apartine in totalitate FIFA, fiind una obligatorie.

"Decizia FIFA nu este obligatorie, este imperativa! Noi nu avem ce face, nu suntem noi cei care luam deciziile, ci suntem doar simpli executanti. Nu stiam de acest comunicat, insa mi s-a atras atentia de catre domnul Blatter in urma cu ceva vreme despre acest caz. Eu, la randul meu, i-am comunicat domnului Chivorchian sa faca toate demersurile necesare pentru a schimba sigla, culorile si numele clubului. Nu avem ce face, trebuie sa respectam aceasta decizie", a precizat Mircea Sandu, citat de gsp.ro.

In urma acestei decizii a forului condus de Sepp Blatter, formatia pregatita de Dusan Uhrin Jr. si patronata de Marian Iancu va fi depunctata cu sase puncte.

"Este opera lui Mircea Sandu, el este in spatele lui Zambon. El il acopera pe Kassai, omul care a emis falsurile pentru Zambon, iar daca se intampla acest lucru, desi ne-am indeplinit toate obligatiile, noi, BkP, ne retragem. Este imposibil sa te lupti cu un sistem mafiot, pus la punct si condus de Mircea Sandu. Suntem prea singuri in lupta asta, iar atunci cand am apelat la institutiile statului, pentru a pune lucrurile in ordine, cu documente si dovezi clare si indubitabile, acestea nu au facut decat sa tergiverseze. Am sa ies din fotbal, am sa renunt la tot, dupa care vom face cu adevarat lumina in relatiile noastre cu Mircea Sandu", a comentat Marian Iancu iminenta depunctare a echipei pe care o patroneaza.

"Am primit in cursul acestei dimineti o adresa de la FIFA in acest sens. Nu mai avem ce sa discutam. Comitetul Executiv va lua o decizie, iar apoi Liga trebuie sa o puna in aplicare. Este o situatie clara. Daca nu o vom pune in aplicare, Federatia va fi sanctionata", a precizat Florin Prunea, directorul departamentului de Relatii Internationale al FRF, la sport.ro.

FC Timisoara ocupa locul 5 in Liga 1, cu 13 puncte acumulate, iar in urma executarii deciziei FIFA ar ramane cu numai 7, coborand astfel pana pe locul 12 al ierarhiei.