O petitie importriva transmiterii partidelor din Liga 1 pe postul GspTV a ajuns, miercuri, pe ordinea de zi a sedintei Biroului Permanent al Senatului. Cei care au semnat acest document reclama faptul ca o mare parte dintre microbistii din tara care nu sunt abonati RCS/RDS nu pot vedea meciurile din prima liga de fotbal a tarii, informeaza Mediafax.

"Prin infiintarea canalelor de sport GSPtv si prin politica de negociere si preluarea meciurilor de fotbal doar de catre posturile TV de mai sus, se urmareste stabilirea unui monopol la nivel national", se precizeaza in petitia transmisa presedintelui Senatului, Nicolae Vacaroiu.

Televiziunea Antena 1 impreuna cu operatorul de cablu RCS&RDS a castigat, in data de 31 martie, licitatia care ii confera dreptul de a televiza meciurile din Liga 1 in urmatoarele trei sezoane pentru suma de 85 de milioane de euro plus TVA, adica un total de 102 milioane de euro. Cum majoritatea partidelor sunt transmise de postul GspTV numai pentru operatul de cablu RCS&RDS, o parte insemnata din microbistii din tara, care nu sunt abonatii respectivei companii, nu pot viziona meciurile din Liga 1.