Selectionerul Victor Piturca priveste optimist debutul nationalei in preliminariile pentru Cupa Mondiala din anul 2010, precizand ca vrea maximum de puncte dupa partidele cu Lituania, Insulele Faroe si Franta.

"Ne asteapta un sezon extrem de greu cu trei meciuri grele, cu Lituania, continuam cu Insulele Feroe, care poate fi un adversar mai mic si terminam cu Franta. Mi-as dori toate cele noua puncte, dar poate ar fi bine si sapte. Dar tinta e de noua punte ca sa avem sanse mari in continuare. Fata de Campionatul European vom avea din pacate multe absente", a precizat selectionerul Piturca.

Este vorba de accidentarile lui Chivu si Rat, care nu vor putea bifa primele partide din preliminarii, si de situatia deosebita in care se gasesc portarii Dani Coman si Marius Popa, cei care nu evolueaza pentru echipele lor de club, Rapid, respectiv FC Timisoara.

Romania va intalni, miercuri, de la ora 20.45, pe stadionul Tineretului din Urziceni, formatia Letoniei intr-o partida amicala.

Tricolorii fac parte din grupa a saptea a preliminariilor pentru Campionatul Mondial din 2010 alaturi de Franta, Serbia, Lituania, Austria si Insulele Feroe.