Steaua a ratat debutul in campionat, dupa ce a propus un joc caricatural, de la portarul Zapata (gafa uriasa la punctul lui Ljubinkovici) pana la noul lider al jocului Dayro Moreno (nicio reusita, cu exceptia grabei cu care a batut un aut!), trecand printr-o linie de mijloc care nu a emis nicio pretentie.

Marius Lacatus a "balmajit" asezarea tactica - Steaua a pierdut pana si organizarea riguroasa a jocului, cu care Olaroiu isi innebunise proprii fani! Strainii transferati in intersezon s-au ilustrat prin... absenta.

"Ne-am daruit cu Roma, in loc sa o facem cu Vasluiul. Cei care au venit acum trebuie sa stie ca la Steaua nu joaca tricoul. Nu stiu daca ne revenim cu Brasovul. daca jucam asa, nu ne revenim" - Mirel Radoi, capitan Steaua.

In sala de conferinte, acolo unde Marius Lacatus explica rezultatul si evolutia echipei sale, la un moment dat s-a stins lumina.

"Suporterii Stelei, suparati ca nu au luat trei puncte, au taiat cablurile. Ei stateau in zona aceea" - Adrian Porumboiu, patron Vaslui.

Click aici pentru toate rezultatele primei runde, clasamentul golgeterilor si ierahia la zi a primei ligi.

Prima repriza

'1 Banel Nicolita are sansa golului inca din start, insa nu ataca decis o minge respinsa neglijent de portarul vasluienilor, Kucziak.

'3 Steaua joaca cu toata echipa in jumatatea gazdelor - o combinatie Dayro Moreno - Arthuro aduce din nou pericol la buturile Vasluiului.

'9 Burdujan are prima actiune a gazdelor: doua driblinguri succesive, insa departe de poarta lui Zapata. Sutul este blocat.

'15 Vasluiul a absorbit presiunea Stelei si combina la mijlocul terenului.

'18 Aliuta a trimis un sut periculos pentru poarta lui Zapata, mingea trece putin pe langa bara din stanga.

'22 Mike Temwanjera incearca din nou vigilenta portarului stelist cu un trasor din afara careului. Prinde Zapata in doi timpi.

'25 Vasluiul deschide scorul prin Ljubinkovici: 1-0!!! Centrare sosita din stanga, Petre Marin a fost depasit, iar Ljubinkovici, singur in centrul careuluii, reia in plasa. Zapata a gafat, nereusind sa prinda mingea care l-a "pacalit", dupa ce a lovit gazonul, in fata portii!

'28 NDoye primeste cartonas galben, dupa o brutalitate comisa asupra lui Tiago. Steaua cere eliminarea jucatorului de la Vaslui.

'37 Steaua poate egala prin Szekely: sutul acestuia, din careu, este respins spectaculos de Kucziak.

'43 Nicolita, din nou aproape de gol - reia cu capul, alaturi, dupa o lovitura libera executata de Szekely.

Repriza secunda

'51 Steaua risca din debutul perioadei, insa Vasluiul nu se teme - accepta dominarea, apoi incearca sa echilibreze la mijloc, acolo unde a facut diferenta in prima repriza.

'53 Antrenorul Stelei simte ca trebuie sa modifice ceva: il scoate pe Nicolita si il introduce pe Ochirosii.

'62 Prima actiune consistenta a Stelei: Ochirosii prelucreaza o minge pentru Dayro Moreno, dribling scurt al columbianului, insa sutul nu gaseste cadrul portii. Intra si Bogdan Stancu, iese Ovidiu Petre.

'74 Steaua termina schimbarile - a iest Arthuro, intra Kapetanos. Nicio modificare facuta de Lacatus nu a imbunatatit jocul.

'80 Ljubinkovici rateaza lovitura de gratie: sut alaturi, din pozitie singur cu portarul!!!

'81 Ghionea este eliminat pentru al doilea galben!

'86 Este eliminat si Jovanovici de la Vaslui - doua galbene primite in trei minute!

'90 NDoye suteaza violent pe langa poarta, din careu, pozitie centrala!!!

Echipa de start

Marius Lacatus trimite contra Vasluiului aceeasi echipa folosita in amicalul cu AS Roma, cu o singura exceptie: mijlocasul Plesan, accidentat, i-a lasat locul de titular lui Tiago. In rest, Nicolita ramane in prima echipa, desi suporterii l-au cerut pe Ochirosii, iar Goian nu are loc decat pe banca de rezerve.

Steaua: Zapata - Golanski, Radoi, Ghionea, Petre Marin - Ovidiu Petre, Tiago - Szekely, Dayro Moreno, Nicolita - Arthuro.