"Sunt 5 oameni din afara fotbalului care pe noi, cei de la Federatie, ne considera indezirabili, dar ca sa stie, suntem indestructibili", a anuntat Mircea Sandu astazi, in cadrul unei conferinte de presa.

Nasu' a vorbit despre opozitia care pare a se contura in fotbalul romanesc. Craciunescu, Ioan Becali, Gheorghe Stefan si Gica Popescu se numara printre criticii lui Sandu "din afara familiei fotbalului romanesc", insa sunt si cateva cluburi care nu il mai agreaza in fruntea FRF.

Pro Sandu:

CFR, Dinamo, Craiova, Rapid, FC Vaslui, Poli Iasi

Nehotarati:

FC Brasov, Unirea Urziceni, CS Otopeni, Gaz Metan

Anti Sandu:

Poli Timisoara, Steaua, Pandurii, Gloria Buzau, Otelul Galati

Jean Padureanu:

„De cand il stiu pe Mircea Sandu, niciodata nu a intervenit in luarea unor decizii. Este un om curat ca lacrima”

Iuliu Muresan:

"Nu am de gand sa incep o ofensiva impotriva lui Mircea Sandu, dimpotriva eu cred ca trebuie sa il sprijinim in ceea ce incearca sa faca pentru a intra in normalitate. Trebuie sa intram in lumea civilizata"

Adrian Porumboiu

"Sunt prea multi papitoi pe la Comisii"

Dinu Gheorghe:

"Nu pot sa ma pronunt fata de schimbarea lui Mircea Sandu pentru ca nu am prea multe date"

Marian Iancu:

"Dau 10 milioane de euro ca Mircea Sandu sa fie schimbat din fruntea fotbalului romanesc"

Marin Condescu:

“Daca Gigi Becali va propune acest lucrul il voi sustine, de la mine are 60 de voturi. Sint multe probleme in FRF, tot circul asta din Liga si federatie este de tot risul. Trebuie sa schimbam ceva"

Gigi Becali:

"E pacat ca el (Mircea Sandu) s-a imbatat de putere. Era frumos odata, era la UEFA, il cunoaste lumea. Daca e prieten cu Platini nu inseamna ca trebuie sa dicteze in fotbalul romanesc"

De ce vor sa il schimbe pe Mircea Sandu....

Steaua:

Gigi Becali este furios ca Mircea Sandu nu s-a implicat in favoarea Stelei in cazul "Valiza" si ca in precedentul campionat a avut o atitudine pro-CFR.

Poli Timisoara:

Intre Marian Iancu si Federatie este un razboi total, dupa ce patronul clubului de pe Bega s-a vazut invins in litigiul pe care il are cu Claudio Zambon, fostul finantator al lui Poli, la care au ramas palmaresul si culorile clubului timisorean. Iancu a acuzat Federatia pentru arbitrajele potrivnice pe care finantatorul sustine ca le-a avut Poli in sezonul trecut.

Pandurii Targu Jiu:

Sustinator al lui Mircea Sandu la precedentele alegeri, Condescu este iritat de faptul ca la meciul Pandurii - FC Vaslui, formatia lui Porumboiu a folosit 6 jucatori extracomunitari. Rezultatul a ramas cel de pe teren, desi Comisia de Apel a hotarat ca Pandurii sa castige intalnirea cu scorul de 3-0.

Otelul Galati:

Galatenii au pierdut la masa verde partida cu FC Vaslui. Egali in teren (1-1), vasluienii au castigat la Comisia de Apel meciul cu 3-0, intrucat Adrian Porumboiu a contestat dreptul de joc al fotbalistilor Janos Szekely si Gabriel Paraschiv. Regulamentul spune ca pedeapsa minima aplicata unui fotbalist, cea de 2 etape, nu poate fi contestata. Galatenii au facut acest lucru inainte de meci si Comisia de Disciplina a redus sanctiunea celor doi la o singura etapa. Dupa meci, Comisia de Apel a anulat hotararea Comisiei de Disciplina, iar Otelul a pierdut in dauna lui FC Vaslui locul ce garanta prezenta in Cupa UEFA Intertoto.

Gloria Buzau:

Gruparea este apropiata lui Gigi Becali si va merge pe mana finantatorului stelist.

De ce il sustin pe Mircea Sandu....

Poli Iasi:

Gruparea din Copou a primit licenta de a ramane in prima divizie, desi clubul avea datorii de 3,2 milioane de lei catre stat si la terte persoane.

Dinamo:

Cristi Borcea este un apropiat al lui Ionut Lupescu, pe care il sustine la conducerea FRF.

CFR Cluj:

Iuliu Muresan si-a exprimat public suportul pentru Mircea Sandu. In sezonul trecut, gruparea clujeana a fost acuzata ca a beneficiat de arbitraje favorabile si Mircea Sandu a fost unul dintre protectorii acestei grupari, care a castigat titlul de campioana.

FC Vaslui:

Adrian Porumboiu este un opozant al lui Gigi Becali si a primit doua ajutoare din partea Comisiilor de la FRF: nu a fost sanctionata in cazul meciului cu Pandurii si a castigat la masa verde partida cu Otelul Galati. Plus ca presa a evidentiat ca echipa a avut parte de o serie de arbitraje bine-voitoare in turul campionatului precedent.

Gloria Bistrita:

Jean Padureanu nu este adeptul schimbarilor bruste din fotbal si este perceput ca fiind un om al sistemului.

Universitatea Craiova:

Oltenii s-au confruntat cu aceeasi problema ca si Poli Iasi inaintea campionatului, insa au primit si ei licenta de a evolua in prima liga.

Rapid Bucuresti:

Fathi Taher este un vechi prieten de-al lui Mircea Sandu si in presa au aparut speculatii ca ar fi intervenit pe langa Sandu ca Steaua sa fie suspendata din cupele europene.