Dumitru Dragomir, presedintele LPF, a precizat ca oficialii FRF, Ionut Lupescu si Florin Prunea, au incercat sa influenteze decizia in cazul Valiza, astfel incat Curtea de Arbitraj pentru Fotbal sa mentina pedepsirea Stelei.

"Daniel Florea mi-a spus, intr-un raport, ca a primit telefoane de amenintare din partea lui Ionut Lupescu si Florin Prunea pentru a lua o decizie in defavoarea Stelei. Au incercat sa influenteze decizia lui Florea. Nu am spus acest lucru pina acum, pentru ca s-ar fi interpretat ca doresc sa ma razbun pe cei doi oficiali ai FRF. Vroiam sa tin secreta aceasta informatie, dar daca acum a iesit la suprafata, nu mai avea rost s-o tin pentru mine", a precizat Dumitru Dragomir.

In alta ordine de idei, Daniel Florea, presedintele CAF, a spus ca Mircea Sandu i-a cerut sa mentina sanctiunea dictata de Comisiile FRF in cazul Valiza de la Cluj, pentru ca fotbalul romanesc "sa nu se faca de ras".

“Mircea Sandu mi-a spus ca decizia trebuie respectata ca altfel ne facem de ras. Acest lucru n-am dorit sa discut cu restul membrilor Comisiei ca sa nu-i expun si pe ei. Sandu mi-a mai spus ca trebuie gasita o solutie ca Gigi Becali sa mearga din nou pe stadion, dar trebuie mentinuta depunctarea Stelei. Presiunile nu m-au influentat. Au existat 20 de motive pentru care deciziile luate inainte nu erau regulamentare. Eu am facut tot ce era legal", a declarat Florea la Realitatea TV.

In replica, Mircea Sandu s-a multumit sa declare: "Domnul Florea greseste foarte mult. E absolut eronat ceea ce spune, e o minciuna crasa".

Daniel Florea a mai marturisit ca forul pe care il conduce a luat decizia corecta si ca nu vrea sa fie scos tap ispasitor intr-o problema care a depasit de mult timp granitele sportului.