Finantatorul Stelei, Gigi Becali, a dezvaluit numele jucatorilor care nu vor fi pastrati in lotul vice-campioanei Romaniei pentru urmatorul sezon. Romeo Surdu este de mai mult timp pe lista neagra, el avand evolutii modeste si in editia trecuta de campionat. Alaturi de fostul clujean, vor fi imprumutati la alte echipe si doi nou-veniti: Robert Neagoe si Claudiu Ionescu.

Steaua a incheiat cu o remiza turneul de pregatire din Austria. Ros-albastrii au terminat la egalitate, 0-0, confruntarea cu germanii de la FC Nurnberg, si revin in tara cu o singura victorie inregistrata in stagiul austriac: 1-0 cu Besiktas Istanbul. Celelalte doua meciuri disputate s-au terminat tot la egalitate: 2-2 cu Swindon Town din Anglia si 1-1 cu cehii de la Viktoria Plzen.

In partida cu Nurnberg, unul dintre cei mai buni jucatori ai Stelei in aceasta vara, Janos Szekely, adus de la Otelul Galati, s-a accidentat in urma unui duel mai dur cu un component al formatiei germane.

Fundasul Ionut Rada nu a fost folosit nici in acest meci, si fostul rapidist a izbucnit in plans de suparare la finalul jocului. Inainte de urcarea in autocar, Rada i-a cerut explicatii chiar patronului, Becali avand o noua reactie nervoasa precum cea din dialogul cu Dorin Goian in urma cu cateva zile: "De ce sa pleci? Bine, mai, plecati cu totii! Unde vrei sa pleci, nu ai contract aici?"