Brazilia ar putea organiza Cupa Mondiala din anul 2010 in locul Africii de Sud, cea care nu stie daca va reusi sa finalizeze lucrarile legate de constructia stadioanelor si a celorlalte probleme legate de infrastructura. Africanii nu ar pierde nimic din banii investiti, pentru ca ar fi gazda Mondialului din 2014, cel care ar fi trebuit sa se desfasoare in Brazilia. FIFA s-a gandit la o rocada tocmai pentru ca lucrurile sa fie gata la timp, informeaza AS.

Brazilia este pregatita sa fie gazda unui turneu de anvergura in orice moment, in timp ce africanii ar avea suficient timp pana in anul 2014 sa realizeze tot ceea ce si-au propus. Aceasta idee face parte din planul B gandit de Sepp Blater, seful FIFA.

Prin aceasta rocada gandita din timp nu s-ar pierde investitiile enorme facute in Africa de Sud, in timp ce fotbalul ar beneficia de arene moderne si de conditii bune de desfasurare in Brazilia (arena Maracana a fost modernizata recent).

Pana in acest moment FIFA nu a confirmat dar nici nu a infirmat ipoteza acestei rocade intre Africa de Sud si Brazilia pentru organizarea Cupei Mondiale din anul 2010.