Dintre toate echipele cotate cu sanse la castigarea titlului in sezonul viitor, Steaua pare sa se afle in cea mai proasta postura. Dica a plecat. Si cu el n-au plecat doar pretextele de-a injura pentru o parte a suporterilor echipei, ci si capacitatile fotbalistice ale unuia dintre cei mai buni jucatori din tara.

Goian sta si el sa plece, lui Rada i s-a plimbat deja prin minte varianta Murcia, iar Ghionea si-a exprimat la randul sau dorinta de-a se vedea jucand intr-un campionat strain.

Il adaugam si pe Radoi, care nu se distreaza cu vorbele, si vedem ca Steaua se bazeaza in sezonul viitor pe rezervele de anul trecut, pe fotbalisti carora le sta gandul la alte echipe, pe cateva transferuri inca neconcludente si pe ce-o mai obtine Gigi Becali de la Dumnezeu.

Mai mult, partidele de pregatire au aratat o echipa care nu prea joaca nimic, iar problemele ofensive care au chinuit echipa ar urma sa fie rezolvate inclusiv cu ajutorul unui fotbalist care a evoluat un singur meci in ultimul sezon.

Si astea sunt doar problemele personale ale Stelei. Daca luam si problemele care se nasc din compararea cu rivalele, chestiunea pare si mai neagra. CFR Cluj n-a pierdut niciunul dintre fotbalistii care au ajutat-o sezonul trecut sa ia titlul si a bagat cei mai multi bani in transferarea de fotbalisti.

Dinamo si-a pastrat echipa, arata o forma destul de buna si este evident ca n-ar mai putea repeta dezastrul de anul trecut decat daca Becali se leapada de cele sfinte si cade la o intelegere cu Necuratul pentru napastuirea dusmanilor.

Rapid si-a pierdut parca din spirit, dar a adus cativa fotbalisti de valoare. Suma investita in campania de achizitii o concureaza pe cea investita de clujeni si evolutiile din partidele de pregatire par a arata o echipa cu un potential superior celei de anul trecut.

In concluzie, o chestiune pare destul de sigura: Steaua trebuie sa transfere rapid o minune pentru ca fara asa ceva s-ar putea sa-i fie greu in lupta cu Urziceniul pentru un loc de Cupa UEFA.