Directorul general al Rapidului, Constantin Zotta, a precizat ca fundasul Cristian Sapunaru a fost transferat la FC Porto, pentru ca mutarea sa fie realizata mai fiind nevoie acum doar de acceptul fundasului dreapta al giulestenilor. In plus, feroviarii vor primi si doi fotbalisti din lotul lusitanilor.

"Am primit o oferta oficiala pentru Sapunaru de la FC Porto, pe care am si acceptat-o. E vorba de o suma de bani plus doi jucatori foarte valorosi. Am profitat de faptul ca ne-am intalnit la sedinta Asociatiei Cluburilor Europene si am pus la punct toate detaliile. Ne-am dat acordul pentru transferul lui, ramane ca si FC Porto sa se inteleaga cu Sapunaru", a precizat Zotta pentru NewsIn.

Cristi Sapunaru a fost cumparat de Rapid de la FC National in anul 2006, el evoluand de 51 de ori in tricoul alb-visiniu si reusind doua goluri. A debutat pentru rapidisti ca fundas central, dar si-a gasit un post de titular dupa ce a fost mutat pe partea dreapta a defensivei.

Sapunaru a facut parte din lotul Romaniei de la EURO 2008, dar nu a fost folosit de selectionerul Victor Piturca niciun minut.

Cei doi jucatori luati sub forma de imprumut in Giulesti sunt Joao Paulo Andrade (fundas de 27 de ani) si Claudio Mejolar Pitbull (atacant de 27 de ani care a fost imprumutat de Porto la Vitoria Setubal si pentru care a reusit 7 goluri in 32 de partide).