Atunci cand se lupta cu Rapid, patronul Stelei obisnuia sa se vaite: “Pana cand o vor mai duce astia doar cu vointa si cu prietenie… Ce, ei nu se mai destabilizeaza?” In era lui Razvan Lucescu, forta a grupului parea sa fie cea mai bine ascutita arma a giulestenilor. A venit Bergodi, iar grupul a fost remarcat rapid de noul antrenor, care si-a dat seama chiar in timpul Supercupei cu Dinamo ca daca reuseste sa intretina respectiva atmosfera, noua sa echipa va fi categoric o forta.

In mandatul lui Rednic, despre grupul de la Rapid au vorbit mai mult jucatorii noi adusi sau cei ai rivalelor, care remarcau faptul ca in Giulesti exista legaturi foarte puternice intre jucatori. De la faimosul “ceva s-a stricat in iarna la nivelul vestiarului”, rostit de George Copos si pana la simplul “sunt prea multi straini la Rapid”, rostit acum de Perja, toata lumea poate observa ca giulestenii au suferit o transformare importanta.

Jucatorii care determinau unitatea colegilor, precum Pancu, Maftei, Sapunaru, Buga, Dica, Coman - ori au plecat, ori sunt pe punctul de-a pleca, ori sunt in dizgrati conducerii clubului.

Daca in sezonul trecut, noii veniti erau usor asimilati, acum situatia sta cu totul altfel. Ideea de grup pare sa se fi transformat in ideea de grupulete. Noi veniti se se aduna in cercuri restranse, dupa nationalitate sau capacitatea de-a comunica intr-o anumita limba pentru ca nimeni dintre cei care in trecut se ocupai cu “integrarea” nu mai are timp de asa ceva.

In plus, alta problema, noul antrenor a fost remarcat deja de Burdujan si Dica prin faptul ca nu discuta fata in fata cu nici un jucator, lucru care li se pare fotbalistilor departe de modul de-a comunica al lui Razvan Lucescu. Categoric Rapid se anunta o candidata puternica la titlu prin prisma investitiilor masive in jucatori, dar echipa in sine pare sa-si fi pierdut unul dintre atuurile pe care parca nici o alta rivala nu-l controla atat de bine.