Cosmin Olaroiu vorbeste, intr-un material publicat de Adevarul, despre adevaratul motiv pentru care fotbalistii de valoare din Liga 1 pleaca in strainatate pe bani putini, explicatia fiind aceea ca romanii pornesc din start cu un handicap de imagine fata de cei din celelalte tari din vestul Europei.

"Cred ca exista jucatori care sunt mai scumpi de 3 milioane. Cea mai buna dovada e Stefan Radu, care s-a transferat la Lazio Roma pe 5 milioane de euro. Fotbalistii romani nu sunt scumpi ca altii, sa obtii 20-25 de milioane de euro pe ei. In primul rand, pentru ca sunt romani. Deja se pleaca cu un handicap din start. Si noi, ca antrenori, intampinam aceleasi greutati. Nu or sa accepte niciodata cei din Italia sau din Franta sa spuna ca suntem noi mai destepti si sa-i invatam fotbal", a spus Olaroiu pentru Adevarul.

In alta ordine de idei, fostul tehnician al Stelei considera ca Nicolae Dica a procedat bine plecand la Catania, formatie unde va incepe o noua provocare pentru cariera sa de fotbalist profesionist.