UEFA a confirmat, pe site-ul sau oficial, faptul ca echipa Steaua Bucuresti va fi admisa in sezonul 2008-2009 al Champions League, aceasta hotarare apartinand Comisiei de Control si Disciplina a forului fotbalistic european. Cu toate acestea, dupa finalizarea anchetei privind cazul valiza de la Cluj, vicecampioana Romaniei ar putea fi penalizata cu excluderea in sezonul viitor.

"Nu putem actiona in vreun fel pana cand acest proces nu este terminat, pentru ca decizia finala ar putea fi in favoarea clubului roman. Noi ne ocupam de bunul mers al competitiilor fotbalistice. De aceea, Steaua este admisa anul acesta in Liga Campionilor, dar cazul nu e inchis. Asa ca e posibil ca in sezonul 2009/2010 UEFA sa actioneze impotriva Stelei", a declarat secretarul general al UEFA, David Taylor.

Steaua a fost penalizata de FRF cu sapte puncte dupa scandalul valiza de la Cluj, atunci cand formatia bucuresteana a oferit o prima de 1.7 milioane de euro echipei Universitatea Cluj pentru a o incurca pe CFR Cluj in lupta pentru titlu de campioana a Romaniei.

In pofida acestei penalizari, Steaua a terminat campionatul pe pozitia secunda, lucru care ii permite sa evolueze in Liga Campionilor.