Portughezul Jose Mourinho este vazut ca un adevarat aducator de trofee pe Giuseppe Meazza, desi nu a debutat inca pe banca tehnica a milanezilor, in acest sens acesta fiind comparat cu celebrul Helenio Herrera, cel care in anii 60' le-a adus interistilor singurele doua trofee Champions League din istorie.

"In unele aspecte, asemanarea dintre Mourinho si Herrera este impresionanta. Ca si Herrera, Mourinho este un tip foarte muncitor, neobosit, meticulos si atent la cele mai mici detalii tactice", a declarat Massimo Moratti (pentru Gazzetta dello Sport), presedintele lui Inter Milano, facand o comparatie intre portughez si franco-argentinianul Herrera.

Helenio Herrera a antrenat pe Inter Milano in perioada 1960-1968, timp in care nerr-azzurii au castigat doua Cupe ale Campionilor, trei Scudetto si doua Cupe Intercontinetale.

Milanezii sunt castigatorii ultimelor trei editii de Serie A, dar marele lor vis ramane castigarea Champions League, competitie unde marea rivala AC Milan se simte foarte bine cu cele 7 trofee cucerite.